6 maj 2015

Min lilla hjälpreda

Att ha en ettåring i huset innebär fullt sjå att hålla ordning på grejor och barn. Allt kan rivas ut på nolltid och medan man försöker reda upp situation nr 1 är han redan igång med att skapa situation nr 2 och 3. Det är svårt att hänga med!

Min lille Noah är gärna med och "hjälper till" när jag grejar, men det blir ju på hans egna lilla vis. Häromdagen när vi höll på att plocka bort frukosten så ser jag hur han sitter på golvet och äter upp brödbitarna han kastat dit. Sedan tar han med sig tepaketet och ger sig av in i tvättstugan och stoppar in tepaketet i tvättmaskinen. Där har han ju hjälpt mamma att stoppa in tvätt tidigare, så ett tepaket kan väl inte vara fel...? När jag fått ut tepaketet ur tvättmaskinen tar han sig fram till katternas vattenskål istället och den vet han mycket väl att han inte får kladda i. Men att trycka ner tepaktet i vattnet går väl bra...? Hjälp!

Efter kvällsmaten tog han hand om sin egen sked och han stod länge och grejade med den vid diskmaskinen. Men efter ett tag kröp han in i tvättstugan igen och när han kom tillbaka var skeden borta. Jag hittade den lite senare på tvättmaskinen... Nära hjärtat, men inte helt rätt. <32 kommentarer:

 1. Haha barn är ju underbara! :D

  Själv väntar jag mitt första barn och tycker att det är så svårt att greppa att bebisen snart är här, hur kan man någonsin ställa sig in på det när man aldrig har haft en bebis förr? :D Väldigt roligt att kika in här och läsa om din vardag med barn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jonathan!

   Vad roligt att du hittat hit! Vilka sunda tankar du har - för ja, hur ska man kunna föreställa sig hur det blir när man aldrig gjort det förut. Mitt svar är: det går inte! ;) Livet blir så annorlunda i en handvändning och jag tror inte man kan förbereda sig. Det kan vara riktigt tufft i början, men man ställer snart om och inser att det är det bästa som finns! <3

   Radera