5 maj 2015

Heja mitt nya jag!

För ett tag sedan läste jag ett så himla bra blogginlägg. Riktigt kloka ord som har satt sig och som jag plockar fram ur minnet och funderar på om och om igen. Det är skrivet av en tjej som heter Alexandra och som fick barn ett par månader innan mig förra året. 

Alexandra funderar kring det här med att hennes kropp har fått en ny form sedan hon fick barn och hur hon lägger så mycket tid och besvikelse på att den inte är som förr. Så hon gör helt enkelt slut med sitt gamla jag och gör plats för en ny version av sig själv: en som är mamma och som fött barn!

Riktigt bra initiativ tycker jag och jag skulle härmed vilja göra detsamma! Jag är inte samma person längre och jag ser inte likadan ut. Här är mitt nya jag och jag ska älska mig precis som jag är! Jag är ju mamma!

Låt mig bara vara tydlig med att varken jag eller Alexandra pratar om vikten. Vi pratar om formen på kroppen som inte är densamma. Saker som inte påverkas om vi går ner i vikt eller inte och som vi bara får acceptera. Jag har till exempel alltid haft en smal rygg i förhållande till min övriga kropp, men inte längre. Mina fingrar är större och likaså mina fötter. Siluetten är också helt annorlunda. 

Jag tränar troget på min crosstrainer 20 minuter varje dag för att jag mår bra av det. Jag hoppas tappa lite mer i vikt och få en fastare kropp. Men här och nu tänker jag acceptera (och älska) min nya form. Den är här för att stanna!

Här är jag!

Och ifall ni sitter och undrar och gissar... Jag är 165 cm lång och väger idag 68,5 kg, vilket är 4,5 kg mer än när jag blev gravid. Så vet ni det! ;)2 kommentarer:

  1. Ja men verkligen! Heja heja!! fina du.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du! Blir så glad över att mitt inlägg verkar ha uppskattats av många. :) <3

      Radera