22 oktober 2014

Egenlagad mat för första gången

Noah blir 6 månader i nästa vecka och det börjar bli dags att gå in för detta med smakportioner lite mer på allvar.

Han har länge varit intresserad av vad vi äter så han har fått smaka från våra tallrikar genom att vi doppat en finger i maten. Han får lite gröt varje dag och det verkar han gilla. Vi har också testat några färdigköpta puréer och smoothies, samt lite mosad banan. Men that's it. Jag har inte lagat egen mat till honom tidigare eftersom det handlat om så lite han har fått äta.

Men idag lagade jag en kycklingrätt till mig och maken och tänkte att jag skulle passa på att laga lite egen mat till Noah samtidigt.


Jag mixade kokt potatis, kokt kyckling, kokt broccoli, färsk basilika och lite rapsolja. Det ser inte jätteaptitligt ut om jag ska vara ärlig, men det smakade faktiskt riktigt gott! Bättre än jag trodde med tanke på att det inte innehåller salt eller andra kryddor förutom basilikan.


Min tallrik såg betydligt mer inbjudande ut, så det var nästan så jag skämdes att Noah fick så "ful" mat, men det verkade som det gick hem ändå. :) Han såg lite skeptisk ut de första tuggorna, men gapade och ville ha mer. Jag tyckte det gick väldigt bra med tanke på att det var helt nya smaker för honom. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar